DAF - Tajvanban elkészült a tízezredik teherautó

by Mészáros Gergely

Mindössze három évvel az ötezredik jármű legyártását követően a tajvani Dadu városában a tízezredik helyben összeszerelt DAF-tehergépkocsi is legördült a gyártósorról.

DAFCF480ConstructionA DAF Trucks 2005 óta hetente szállít alkatrészeket a népszerű LF és CF sorozatokból eindhoveni és leylandi gyárából Tajvanba, ahol partnere, a Formosa Plastics Group jelenleg napi öt-hat DAF-tehergépkocsit is összeszerel a közelmúltban elkészült, modernizált gyártósorán. A járművek lelkét a megbízható és hatékony Euro 6 PACCAR motor alkotja. „A Tajvanban összeszerelt mindegyik DAF-tehergépkocsi pontosan ugyanolyan kiváló minőségű, mint a hollandiai és az egyesült királyságbeli gyártósorokról legördülő tehergépkocsik” – nyilatkozta Jan van Keulen, a DAF globális piacokért felelős értékesítési igazgatója. „A tízezredik tajvani DAF-tehergépkocsi egy CF 480 típusú vontatóegység, amelyet murva és beton szállítására fognak használni Tajvanban.”
daf10000taiwanZhi-Yong Qiu, a Yong Yuan Transport Corporation vezérigazgatója a DAF-márkával kapcsolatban szerzett közel 15 éves kedvező tapasztalat birtokában rendelte meg a tízezredik Tajvanban gyártott DAF-tehergépkocsit. „Vegyes flottánk körülbelül 300 járműből áll. Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy attól kezdve minden új beszerzés DAF márkájú lesz, mert ezek a járművek az üzemanyag-fogyasztás, a megbízhatóság és a biztonság tekintetében egyszerűen páratlanok. Emellett a helyi DAF-márkakereskedői hálózat és az általuk nyújtott javítási és karbantartási támogatás is kiemelkedő.” A DAF közel 37%-os részesedéssel bír a 12 tonna feletti szegmensben, így a nem ázsiai tehergépkocsi-márkák között egyértelműen piacvezetőnek számít Tajvanon. Az új Euro 6 tehergépkocsi-sorozat nemrégiben történt bevezetésének köszönhetően a DAF várhatóan még nagyobb sikert könyvelhet majd el Tajvanon.
daflf01„A DAF rendkívüli megbízhatósága, alacsony kilométerenkénti költségei és a legmagasabb szintű járművezetői kényelme etalonnak számít az iparágban” – magyarázza Seiko Chen, a Formosa Plastics Transportation Corporation vállalat elnöke, a Formosa Plastics Group alelnöke. „Most pedig a legújabb Euro 6 DAF-tehergépkocsik bevezetésével még magasabbra emeljük a lécet. Ráadásul ezeket a kiváló járműveket csúcsminőségű szerviz és tökéletes alkatrészellátás is támogatja a hivatalos DAF-márkakereskedők és szervizek szorosan együttműködő hálózatán keresztül az egész országban.”