Citroën ë-Berlingo Furgon - A profi (újratöltve)

by Mészáros Gergely

A Citroën elektromos kisáruszállítója, az ë-Berlingo furgon tökéletes megoldást kínál a céges ügyfelek mindennapjaira: négyféle karosszériaváltozata, 4,4 m3-es kapacitása, 800 kilogrammos teherbírása mellé 275 kilométeres – WLTP – hatótáv és 100 kWh-os töltési lehetőség jár. 2021 második felében érkezik a kereskedésekbe.

Kezdjük rögtön a legfontosabbal: a megtehető kilométerek számával. Az e-Berlingo Furgon litium-ion akkumulátorának köszönhetően a vállalkozók – a vezetési körülményektől függően - akár 275 kilométeres (kör)utakat is megtehetnek anélkül, hogy közben újra kellene tölteniük a járművüket. A PSA e-CMP platformjának hajtásláncát alkalmazó ë-Berlingo mindkét karosszériaváltozata azonos akkukapacitással bír, mely a felhasználók túlnyomó többségének elegendő a hétköznapi utazásaihoz. A minél nagyobb hatótáv érdekében az ë-Berlingo hajtáslánca visszatermeli a fékezési és lassítási fázisoknak keletkező energiát, melynek mennyisége a középkonzolon elhelyezett B gomb megnyomásával tovább növelhető. Az akkumulátor egyébként a furgon ülései, illetve a padló alatt rejtőzik, ezáltal nincs hatással a hasznos térfogatra.
Az ë-Berlingo Furgon meghajtásáról egy 100 kW-os, azaz 136 lóerős villanymotor gondoskodik, mely a választott üzemmódtól függetlenül 130 km/h-s végsebességet garantál. A különböző módok között a középkonzolon található kapcsolóval lehet választani: normál üzemben 80 kW és 180 Nm áll a sofőr rendelkezésére, az Eco állás 60 kW-osra „butítja” le az autót, s a fűtés és a légkondi korlátozásával optimalizálja az áramfogyasztást. Power beállítások használatakor viszont mind teljesítmény, mind a 260 Nm-es nyomaték maximálisan kiaknázható.
A töltése pedig a hagyományos hálózati csatlakozótól kezdve a 30 perc alatt 80 százalékos akkutöltöttséget biztosító villámtöltési bezárólag háromféle módon történhet. Egyszerű Green’Up típusú csatlakozóval az akku jobbára egy éjszaka alatt megtankolható, így reggelente készen várja az újabb munkanapot. A gyorstöltés mode 3-as kábellel 7 óra 30 percet vesz igénybe, 100 kW-os villámkút és mode4 kábel segítségével viszont 30 perc alatt 80 százalékosra tölthető az 50 KWh-s kapacitású energiatároló csomag.

Ráadásul a MyCitroën alkalmazással a távolból is vezérelhető az akku – időzített - töltése, ellenőrizhető az aktuális szintje és a hatótávja, valamint elindítható és leállítható az utastér előfűtés/-hűtés funkciója. Mindez a vezető okostelefonján vagy tabletjén keresztül, netán közvetlenül a Citroën érintőképernyőjén, a navigációs rendszer „Energia” menüpontjában. A töltést és a parkolást egy másik applikáció, a Free2Move megkönnyíti: több mint 220.000 töltőoszlophoz enged hozzáférést, s az aktuális hatótáv és az útvonalra eső töltőpontok figyelembevételével segít megtervezni a legjobb útvonalat.
citroeneberlingo2021hMivel az ë-Berlingo Furgon nyilvánvalóan a Berlingo-kínálat teljes jogú tagja, szinte semmiben nem különbözik a hagyományos változattól. Mindössze a nevében szereplő ë betű utal az elektromos meghajtásra, valamint az üzemanyag-betöltő nyílást cserélték le. A praktikumról szóló utastérben ugyanez a helyzet, a középkonzolon a sebességváltó helyét átvette az irányváltó billenő-kapcsoló, mellette pedig az üzemmód-választó „trónol”. Az 5 colos érintőképernyő egy „Energia” menüponttal gazdagodott, amely tájékoztatást ad a kocsi elektromos jellemzőiről. Extraként személyre szabható, 10 colos HD digitális kijelzős műszercsoport és head-up display is rendelhető.
citroeneberlingo2021jMindemellett a Citroën ë-Berlingo Furgon a normál kivitel valamennyi előnyét felmutatja: a kompakt méretek mellett nagyfokú variálhatóság, ergonomikus kialakítás, tágas belső, elegendő tárolóhely és optimális rakodókapacitás jellemzi. A két – M és XL – méretben választható furgon fedélzetén két vagy három személy utazhat, 1,84 méteres magasságával pedig mélygarázsokba is be tud hajtani. Kompakt méreteiből adódóan fürge és jól manőverezhető, az Extenso fülke utasülésének lehajtásával ugyanakkor 3,09 (M), illetve 3,44 méteres (XL) rakodófelület nyílik meg. A kerékdobok között mért hasznos szélesség 1,23 méter, ezáltal a raktérben két EUR-raklap is befér egymás mögé. A maximális kihasználható térfogat pedig 3,3 m3-től 4,4 m3-ig terjed, 800 kilogrammos hasznos terhelhetőség és 750 kilogrammos vontatási képesség mellett.
citroeneberlingo2021fFeltétlen említést érdemelnek az ë-Berlingo hasznos – vezetéstámogató és parkolássegítő – technológiái, melyek napi szinten nyugodt és biztonságos vezetést szavatolnak. Előbbiek között megtalálható a szabad kezes nyitó és indítórendszer, a visszagurulás-gátló, a head-up display, az első, hátsó és oldalsó radar, a tolatókamera, az adaptív fényszóró, a túlterhelésjelző, s így tovább. Fokozott védelmet nyújt az aktív Safety Brake , a sávtartó asszisztens, a fáradtság-figyelő, az ütközésveszély-jelző, a vontatmánystabilizáló, a Grip Control, a holttér-figyelő és a táblaolvasó rendszer. Eközben a kényelemért 3 – a Citroën Advanced Comfort program részét képező - kapcsolódási megoldás felel: az assistance és sürgősségi segélyhívó Connect Assist szolgáltatás, az érintőképernyős Connect NAV infotainment, valamint az okostelefonok tükrözéséről gondoskodó Connect Play.
citroeneberlingo2021dz„A praktikus szemléletéről híres Citroën Berlingo Furgon a nevéhez fűződő számos újítással igazi referenciának számít a kisáruszállítók piacán. Az elektromos technológia előnyeivel kiegészülő modell mostantól még inkább megkönnyíti a céges ügyfelek életét. Az ë-Berlingo Furgon ideális munkatárs, amellyel nemcsak szabadabban mozoghatnak, de amely páratlan kényelmével, visszafogott fenntartási költségeivel, valamint változatlan terhelhetőségével és térfogatával is segíti a mindennapi feladatok elvégzését” – foglalja össze Vincent Cobée, a Citroën vezérigazgatója az újdonság lényegét, mely 2021 második felében érkezik a kereskedésekbe.