Ford Guard Mode Biztonságban van a furgonja?!

by Mészáros Gergely

Európában egyre több haszongépjárművet törnek fel, a Ford ezért fejlesztette ki a Guard Mode nevű megoldást: a kommunikáló járművekben alkalmazható, valós időben működő riasztórendszer értesítést küld a sofőrök, tulajdonosok vagy flottaüzemeltetők okostelefonjára, ha potenciális járműfeltörést érzékel. 

A Guard Mode a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás részeként segít a tulajdonosoknak akár öt járművet is felügyelni, garantálva, hogy minimális állásidő mellett munkára készen álljon a járműflotta. Aktivált állapotban – például munkaidőn kívül vagy a hétvégén – a Guard Mode többféle érzékelő segítségével észleli, ha valaki behatol a járműbe, felnyitja a motorháztetőt vagy a rakteret, illetve beindítja a motort. Ilyen esetekben a rendszer a FordPass Connect modem révén értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára. A Guard Mode akkor is riaszt, ha a járművet kulccsal nyitják vagy indítják be – amire nem reagálnak a hagyományos járműriasztók –; ez akkor lehet hasznos, ha ellopták vagy lemásolták a kulcsot.

fordguardmode 

A Guard Mode értesítései a FordPass Pro alkalmazásban jelzik, hogy mikor nyitották ki a járművet, mikor és milyen okból kapcsolt be a riasztó, és a rendszer hol észlelte utoljára a jármű jelenlétét. Ráadásul a Ford számos új funkciót és finomítást biztosít vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a járműtulajdonosok számára, ezzel is javítva a járművek termelékenységét, és minimalizálva a szervizben töltött időt. A haszongépjárművek körében elsőként várható a Guard Mode rendszer aktiválása OTA szoftverfrissítéssel.