Ford F-MAX Sebességrekord a Bajkál-tavon

by Mészáros Gergely

A több mint fél évszázadnyi tapasztalatáról és a dinamikus nehézgépjárműipari termékfejlesztéseiről híres Ford Trucks újabb területen lett úttörő az F-MAX nyerges vontatójával, amely 2019-ben elnyerte az „International Truck of the Year” díjat.

fordfmaxbajkaltoA Ford Trucks idén részt vett a Days of Speed, azaz a „Sebességnapok” nevű rendezvényen, amelynek keretein belül a befagyott Bajkál-tó csúszós jegén 134 km/h-s csúcssebességével új sebességrekordot állított fel a Ford Trucks F-MAX, amelyet a korábbi orosz rally bajnok, Ilona Nakutis vezetett. A végrehajtott 80 km/h-s féktesztje során az F-MAX újabb rekordot állított fel 169,45 méteres féktávjával.

„A Ford Trucks F-MAX nem csupán egy új sebességrekordot kísérelt meg, hanem közben olyan eredményeket mutatott, amelyek magasan felülmúltál az elvárásainkat. Szeretnénk folytatni a közös munkát, bízva abban, hogy ez az egyedi élmény hasznosnak bizonyul a Ford Trucks számára is.” – mondta Andrey Leontyev, a rendezvény szervezője és 18-szoros orosz motorsportbajnok.

fordfmaxbajkalto04

A „Sebességnap” egy minden évben megrendezésre kerülő sportesemény, amelyet a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) és a RAF (Orosz Automobil Szövetség) szervez.

Pin It