FIAT E-Ducato - Városi vadász

by Mészáros Gergely

A kifejezetten városi szállítási feladatok hatékony teljesítésére optimalizált FIAT E-Ducatót úgy tervezték, hogy a teljesítmény és az üzemeltetési költségek terén teljes mértékben felvegye a versenyt a hasonló paraméterekkel bíró belsőégésű motorokkal szerelt változatokkal. Nézzük, miként sikerült elérni ezt!

A FIAT Professional az (51-ik) Föld Napjára időzítette az elektromos Ducato sajtópremierjét, felhívva a figyelmünket a környezet védelmének jelentőségére és némi iránymutatást is nyújtva. Persze a Ducatót (önmagában) nem szükséges különösebben bemutatni, az idén negyven éves modell pályafutása és népszerűsége folyamatosan felfelé ível, jelenleg Európa legkeresettebb haszonjárműve, nyugodtan élhetünk azzal a közhellyel, hogy mindenhol ott van az utcán, jelen van az életünkben. Az E-Ducato viszont egy kicsit nyilván más.
Még 2016-ban kezdődött meg a Fiat Professional és a DHL stratégiai együttműködése, amely egy zéró károsanyag-kibocsátású flottára való áttérés megvalósítását célzott meg. Így a tervezése abból az alaptézisből indult ki, hogy pusztán egy 'zöld' jármű szülessen, hanem egy komplett mobilitási megoldás, amely sokoldalú, megbízható és hatékony, valamint környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntartható. Röviden, egy olyan munkaeszköz, amelyre bátran alapozhatjuk a vállalkozásunkat, miközben tiszteletben tartjuk a környezetbarát viselkedés szabályait. Az E-Ducato 400 különféle konfigurációban választható, a legváltozatosabb elvárásokat képes kielégíteni: a szállítmányozási flottáktól kezdve az építőiparban dolgozó ügyfelekig, a kézműves és őstermelő vállalkozóktól kezdve az önkormányzati és közműszolgáltatókig.
Mivel az eredeti, kompromisszumokat nem ismerő, „minden elöl” architektúrának köszönhetően az alapmodell vázszerkezete alatt bőséges szabad hely, a hossztartók között pedig kellő távolság állt rendelkezésre ahhoz, hogy az akkumulátorokat optimálisan, a padló alatt helyezzék el, semmit sem csorbult a Ducato 10-17 m3-es raktérkapacitása, sem a 2 tonnát megközelítő maximális teherbírása. A konstrukció további előnyei az optimális tömegeloszlás, valamint a mélyebb tömegközéppont, ami terheléstől függetlenül kedvezőbb vezethetőséget tesz lehetővé.

Ráadásul az E-Ducato a dízelmotoros kivitelekkel azonos teljesítményre képes: villanymotorjának legnagyobb forgatónyomatéka 280 Nm, maximális teljesítménye akár 90 kW (hozzávetőlegesen 122 LE), a jármű álló helyzetből 5 másodperc alatt gyorsul 50 km/órára. Ugyanakkor a gyorsulásnál fontosabb az energiatároló egységek kapacitása, az E-Ducato ezen a téren is moduláris. Kétféle (47 és 79 kWh-s) akkucsomaggal, négyféle töltési módozattal megvásárolható, ezek közül a 47 kWh-s E-Ducato egy feltöltéssel akár 170 kilométert tud megtenni a WLTP, ami 235 kilométert jelent a városi ciklus szerint. A 79 kWh kapacitású akkumulátorral a maximális hatótávolság 280 kilométerre nő a WLTP ciklus szerint, ami városi forgalomban 370 kilométernek felel meg. Az akkumulátor alig 30 perc alatt további 100 kilométerre elegendő energiát vehet fel.
fiate ducato03Ami a rugalmasságot, a menetdinamikát illeti, az E-Ducato üzemmód-váltóval elégíti ki a pilóták változatos, széles skálán mozgó elvárásait. A Normál üzem a teljesítmény és a költségek optimális egyensúlyát kínálja, míg 'Öko' állásban fokozottan energiatakarékos módon vezethető a jármű. Ha pedig különösen nagy terheléssel kell közlekedni, vagy meredek emelkedőt kell leküzdeni, a 'Power' beállítás a jó választás. Van még két további fokozat: a mobiltelefonok energiatakarékos üzeméhez hasonlító, alacsony töltöttségnél automatikusan bekapcsoló Teknős üzemmód a villanymotor teljesítményének korlátozásával, 8-10 százalékkal meghosszabbítja a hátralévő hatótávolságot. A 'Szükség' módban pedig, ha az egyik akku modul nem üzemel, a többiek átveszik a feladatát, hogy az autó fennakadás nélkül tovább haladhasson.
fiate ducato18Ezen túlmenően az E-Ducato karbantartási költségei nagyjából 40 százalékkal kedvezőbbek, mint egy belső égésű motorral szerelt modellé. Ennek köszönhetően a típus teljes tulajdonlási költsége (TCO) az elsődleges felhasználás során várhatóan megegyezik majd a dízelmotoros változatokéval: ennek a nagyszerű eredménynek köszönhetően a gépkocsi nem csupán környezetvédelmi, de pénzügyi szempontból is fenntartható, azaz üzleti megfontolásból is ésszerű választás.
fiate ducatoAz E-Ducato versenyképessége mögött öt évnyi valós DHL-üzemeltetés során gyűjtött adatok állnak. A tesztek során négyezer, hálózatba kapcsolt gépkocsi egy éven át töltött fel adatokat egy központi adatbázisba. A járművek minden elképzelhető menetkörülmények, valamint terhelési és időjárási viszonyok közepette több mint 50 millió kilométert tettek meg. A munka gyors ütemben zajlott. A mérnökök szorosan együttműködtek a különféle célú áruszállító és vállalkozó felhasználói csoportok képviselőivel, hogy már a prototípus fejlesztése során azonosítsák az egyedi megoldások szükségességét; nem csak általánosan, de a valós felhasználók tényleges igényeit figyelembe véve. „Meggyőződésünk, hogy a szállítmányozás utolsó szakaszának az elektromobilitás jelenti a jövőjét." – mondta Alberto Nobis, a DHL Express Europe vezérigazgatója. „Annak érdekében, hogy megvalósíthassuk célkitűzéseinket, és tevékenységünk révén kapcsolatot teremthessünk az emberek között, értékesebbé téve életüket, elköteleztük magunkat amellett, hogy mindennapi tevékenységeinket zöldebb, tisztább módon végezzük Azzal, hogy járműflottánkat E-Ducato gépkocsikkal egészítjük ki, fontos lépést teszünk azon célkitűzésünk felé, hogy 2030-ra az általunk szállított áruk útjának utolsó szakaszán a leginkább elektromos járművekkel dolgozzunk. A Fiat Professional pontosan azt nyújtja, amire szükségünk van: ultramodern technológiát, és olyan akkumulátorokat, amelyekkel egy feltöltéssel több mint 200 kilométert tehetünk meg; így gyorsan és környezetbarát módon juthatunk el ügyfeleinkhez."
fiate ducato19Az E-Ducato fejlesztéséhez a Mopar Connect is hozzájárult, kiemelt figyelmet fordítva a távolból aktiválható funkciók széles körének. Ilyen szolgáltatás a My:Fleet Manager, az új flottakezelő szolgáltatás, melynek segítségével a flottakezelők valós időben ellenőrizhetik a flotta minden egyes elemének főbb változóit, a futásteljesítménytől kezdve a tartózkodási helyig, a karbantartási információktól a töltés időzítéséig, és így tovább. Mindezzel javítható a hatásfok és termelékenység, csökkenthetők a költségek és a kockázatok, valamint biztosítható a jármű és a gépkocsivezető biztonsága. Ráadásul minden E-Ducato modell esetében alapfelszerelés lesz a Mopar® Connect, amely olyan további szolgáltatások széles körét nyújtja, mint a baleseti vagy meghibásodási asszisztencia. A Uconnect LIVE mobil alkalmazáson keresztül pedig a tulajdonos ellenőrizheti, hogy bezárta-e az ajtókat, megkeresheti, merre parkol a gépkocsi, és figyelmeztető üzenetet kaphat, ha a jármű elmozdul eredeti tartózkodási helyéről, vagy átlép egy előre beállított sebességhatárt. A my:Car funkcióval a távolból ellenőrizhető az akkumulátor töltöttségi szintje és az abroncsnyomás, továbbá havi állapotjelentések készíthetők. A my:Journey szolgáltatással a jármű mozgását ellenőrizheti és kezelheti az üzemben tartó, míg a kifejezetten az E-Ducato modellhez kifejlesztett my:eCharge csomaggal a felhasználó megtervezheti a töltés, rákereshet nyilvános töltőállomásokra, azokat igénybe veheti, illetve ki is fizetheti a töltés díját.
fiate ducato09A modell hazai induló listaára nettó 18.840.000 forint (Furgon 3.5t MH1 kivitel, 47 kWh akkumulátor.) A vásárlók számos finanszírozási megoldás közül is választhatnak, amelyek igényeiknek megfelelően támogatják a FIAT beszerzését. Az akkumulátor-csomagra 10 éves vagy 220 000 kilométeres (70 kWh), illetve 8 év/160 000 kilométeres (47 kWh) garancia vonatkozik.

Pin It