Daimler Truck AG és a Volvo Group - Ráfeszülnek a hidrogén alapú üzemanyagcellákra

by Szélpál Imre

A haszongépjármű piac két vezetője – a Daimler Truck AG és a Volvo Group – hivatalosan is közzétette terveit az új közös vállalkozásuk kapcsán. A cellcentric, üzemanyagcellákkal foglalkozó közös vállalatként szeretné felgyorsítani a hidrogén alapú üzemanyagok használatát a hosszú távú szállítmányozásban.

volvofhvskoenigsegg

A működését a tervek szerint 2025-től megkezdő társulás célja a globális vezető szerep megszerzése az üzemanyagcellás rendszerek előállításában. A hidrogén alapú üzemanyagok használatának felgyorsítása érdekében a két alapító felkéri az EU-t egy egységes hidrogénhasználati keretrendszer kidolgozására, amely elősegíti, hogy a technológia versenyképes kereskedelmi megoldássá válhasson. Az új célokat és a társulást Martin Daum, a Daimler Truck AG vezérigazgatója és Martin Lundstedt, a Volvo Group vezérigazgatója jelentette be. Annak érdekében, hogy a 2050-re kitűzött fenntarthatósági és karbonsemleges működési célok elérését elősegítse Európában, a cellcentric célja az üzemanyagcellás rendszerek fejlesztése, gyártása és kereskedelmi forgalomba hozatala a hosszú távú szállítmányozás, valamint más felhasználási területek számára. A közös vállalat a Daimler Truck AG és a Volvo Group évtizedes fejlesztési és működtetési tapasztalatait használja fel. A Daimler Truck AG és a Volvo Group szerint a tisztán elektromos hajtású és a hidrogén alapú üzemanyagcellás teherautók egymást kiegészítő megoldások, amelyek használata az ügyfelek egyedi igényein alapul. Az akkumulátoros üzemeltetés kisebb teher és rövidebb távok esetén, míg az üzemanyagcellás hajtáslánc inkább nagyobb teher és távolság esetén ideális. Martin Daum, Daimler Truck AG igazgatótanácsának elnöke és a Daimler AG igazgatótanácsának tagja szerint „a hidrogén alapú üzemanyagcellás elektromos teherautók kulcsfontosságú szerepet kapnak a jövő széndioxid-semleges szállítmányozásában. Az akkumulátoros elektromos hajtással együtt használva, ügyfeleink számára a legjobb valóban karbonsemleges szállítási lehetőséget kínálják.” „Partnerünkkel, a Volvo Grouppal együtt teljesen elkötelezettek vagyunk a cellcentric mellett. Az üzemanyagcellás társulásunk felgyorsítja a technológia fejlődését, valamint előkészíti sorozatgyártását.

VolvoFH 7

A szükséges hidrogénes infrastruktúra kapcsán egyértelmű, hogy hosszú távon a zöld hidrogén jelenti az egyetlen racionális megoldást” - tette hozzá a szakember. Martin Lundstedt, a Volvo Group vezérigazgatója: „Közös érdekünk, hogy a Párizsi éghajlatvédelmi egyezmény céljait elérjük, és legkésőbb 2050-re karbonsemlegesek legyünk. Meggyőződésünk, hogy a hidrogéntechnológia alapvető fontosságú szerepet játszik ennek elérésében. De azt is tudjuk, hogy sokkal több feladat vár ránk, mint csupán járműveink és gépeink elektrifikációja. A célok eléréséhez nagyobb mértékű együttműködés szükséges a magán és az állami szektor résztvevői között a szükséges technológia és infrastruktúra kifejlesztése érdekében. Éppen ezért közös fellépésre kérjük fel a jogalkotókat és kormányokat világszerte, hogy segítsenek az üzemanyagcellás technológia sikeres térhódításában. Az olyan társulások, mint a cellcentric, alapvető fontosságúak, hogy karbonsemlegessé tegyük a közúti szállítmányozást.” A fentiek alapján Európa legnagyobb teherautó-gyártói — köztük a Daimler Truck AG és a Volvo Group — közösen sürgetik mintegy 300 nagyteljesítményű, teherautók számára is igénybe vehető hidrogén töltőállomás létrehozását 2025-ig, valamint körülbelül 1000 hasonló hidrogén töltőállomás létrehozását 2030-ig Európában. A közös kezdeményezés a hidrogént zöld energiahordozóként hasznosítja, hogy ezzel az elektromos teherautók hosszú távú hatékony működését segítse elő, így fontos szerepet játszik a közúti szállítmányozás karbonsemlegességének elérésében.

Pin It