Ford Ranger Raptor Special Edition - Egy igazi „Bad Ass”

by Mészáros Gergely

Még markánsabb külsővel és prémium belsővel érkezik meg az idei év őszén az európai Ford kereskedésekbe a legkeményebb Ranger, a korlátozott példányszámban készülő Raptor Special Edition.

Amikor a Ford Performance nekilátott a Ranger Raptor fejlesztésének, a valaha készült legkeményebb Ranger megalkotása volt a cél: ezért ultra erős alvázat, egyedi futóművet és gumiabroncsokat, valamint nagy teljesítményű EcoBlue dízelmotort épített be Európa legnépszerűbb pick-upjába, ezzel tökéletesen kiszolgálva az izgalmakra vágyó outdoor-rajongók és a megszállott terepezők igényeit. A limitált darabszámú Special Edition kivitel azonban még nála is vonzóbb lehet az olyan exkluzív kiegészítőivel, mint a versenyautós csíkozás vagy a vörös belső dekorációs elemek. Persze, ennyi nem elég a „Bad Ass”-séghez. Úgyhogy következzenek a részletek!
A látványos Performance Blue, Conquer Grey és Frozen White fényezésekkel megrendelhető Ranger Raptor Special Edition gépházán, tetőlemezén, alsó karosszériaelemein, hátsó sárvédőin és platóhátfalán végigfutó, vörössel szegélyezett, dupla fekete versenycsíkozás hatásosan hangsúlyozza ki a pick-up nagy teljesítményét.
Szintén különleges dizájn-részlet az első vonószemek vörös festése, illetve a kerékjárat-szélesítések, az első-hátsó lökhárítók, a kilincsek és a jellegzetes hűtőrács matt fekete fényezése, amelyek még az autó alapjául szolgáló Raptor szürke külső kiegészítőinél is markánsabb benyomást keltenek.
A dupla-kabinos kivitelben megvásárolható Ranger Raptor Special Edition utasterének sportos hangulatáról a kormánykerék, a műszerfal és az ajtóburkolatok vörös varrásai gondoskodnak. A spéci bőrülések kemény terepen és tüköraszfalton is egyformán kényelmesek, miközben tökéletes támaszt nyújtanak. A pick-up egyedi kivitelére - a kizárólag hozzá kapható - Raceway Grey műszeregység teszi fel a koronát.

A Special Edition-ban is a Ranger Raptor nagy teljesítményű futóműve található, mely nagy sebesség mellett is kiválóan helytáll kemény terepen, amiről az XLT változathoz képest 150 mm-rel kiszélesített nyomtáv és 51 mm-rel megemelt hasmagasság gondoskodik. Az egyedi felfüggesztés első kettős keresztlengőkarjai alumíniumból készülnek, a hátsó futómű multi-link rendszerű. A Pozíció Érzékelő funkcióval kiegészített FOX lengéscsillapítókkal mindig a pillanatnyi útviszonyoknak megfelelően változik a csillapítás mértéke, a Grabber AT3 terepgumik pedig még a laza talajon is maximális tapadást biztosítanak.
fordrangerraptorspecialedition11A Ranger Raptor Special Edition-t a Ford 2,0 literes EcoBlue Bi-turbo dízelmotorja hajtja, amelynek 213 lóerős teljesítményét és 500 Nm forgatónyomatékát a Mustangokból ismert, gyorsan kapcsoló 10 fokozatú automata sebességváltó továbbítja a kerekekhez. Így a pick-up vezetője a Terepvezérlési rendszer beállításai közül választva igazíthatja az autó viselkedését az adott terep- vagy útviszonyokhoz: e beállítások egyike a Baja üzemmód, ami úgy hangolja át az autó reakcióit, hogy optimális legyen a nagy sebességű terepezéshez.
fordrangerraptorspecialedition05A limitált példányszámú autó főszerepet kap a “The Good, the Bad and the Bad-RSE” című új spagettiwesternben is, amit ma mutat be a Ford. A filmben megismerhetjük a Ranger Raptor Special Edition újonnan megformált stílusát és magabiztos mozgását a terepen – és persze a Ranger-család többi különleges tagját, például az új Wolftrak és Stormtrak kiviteleket, illetve a rally-versenyek hangulatát idéző Ranger MS-RT változatot is. A több legendás westernre is kikacsintó filmet Spanyolországban forgatták egy eredeti spagettiwestern-helyszínen, lekövetve a Ranger Raptor eredeti bemutató videójának látványos akcióit, amit azóta több mint ötmillióan láttak. A Special Edition idén októberben érkezik meg az európai Ford márkakereskedésekbe.

Pin It