DAF XF, XG, XG+ 2021 - Út a jövőbe

by Mészáros Gergely

A DAF új teherautó sorozata, az XF, az XG és az XG+ triója új mércét állít fel a minőségével, a hatékonyságával, aktív és passzív biztonsági funkcióival, valamint luxus kivitelével a teherautók között. Következzenek a részletek!

A DAF XF a sorozat első generációjának 1997-es bemutatása óta mindig is arculatvezető szerepet töltött be: ez a típus „az ügyfél öröme és az járművezetők álma”. Eddig összesen 650.000 példányt adtak el belőle, s világszerte több mint 50 országban teljesít szolgálatot. Így nem véletlen, hogy több nemzedéke is elnyerte „A nemzetközi év tehergépkocsija” díjat”.
Most, mikor az Európai Bizottság új, tömegekre és méretekre vonatkozó előírásokat vezetett be azzal a céllal, hogy nagyobb teret adjon a károsanyag-kibocsátás csökkentésének, az útbiztonságnak és a járművezetői kényelemnek, a DAF az európai tehergépkocsi-gyártók közül elsőként mutatta be az igazán vonzó és rendkívül áramvonalas kialakítású, új generációs teher-gépkocsijait, melyek kategóriavezető hatékonyságukkal, biztonságukkal és kényelmükkel a piac átformálására törekszenek.
Például az új XF teljesen új fülkekialakítással büszkélkedhet: a lehető legjobb aerodinamikai jellemzők, energia-hatékonyág és a legalacsonyabb CO2-kibocsátás érdekében a fülke eleje 160 milliméterrel hosszabb lett, miközben a padlósíkja az elismert XF Super Space Cab-hez és Space Cab-hez képest 75 milliméterrel lejjebb került. A nagy méretű szélvédő és az alacsony övvonal páratlan közvetlen látóteret biztosít, az állómagasság pedig – a fülkén belüli elhelyezkedéstől függően – 1900 és 2075 milliméter között van.
Ugyanakkor a DAF az XF-fel párhuzamosan az XG és az XG+ szériákat is bemutatta, melyek maximálisan kihasználják a tömegekre és méretekre vonatkozó új előírások előnyeit. Ezeknek ugyanis nemcsak az eleje lett hosszabb, hanem a hátulja is, méghozzá 330 milliméterrel, ami kivételesen tágas belső teret eredményez a munkához és a pihenéshez egyaránt. Az XG és az XG+ kabinjának alapja 120 milliméterrel magasabban van, mint az XF-é, ám a 3 fellépőnek hála, egyszerű a be- és kiszállás. A belmagasság az XG+ esetében elérhet a 2200 millimétert, vagyis az összes kapható kamiont lekörözi.
Természetesen a dizájnjuk is kifejezetten vonzó, de a tökéletesen illeszkedő karosszéria panelekből összeálló kúp alakú fülke aerodinamikai szempontból is elsőrangú. Az „orra” a szép formákat a jogszabályi előírásokkal ötvözi, vagyis nagyban hozzájárul a közlekedés többi résztvevőjének fokozott biztonságához. A krómdíszítéssel tarkított hűtőrácsokon egy jellegzetes logósáv árulkodik az adott járműosztályról, az elegáns megjelenéshez a kompozit anyaggal borított acél lökhárító is hozzájárul. utóbbi nem mellesleg három elemből áll, minimálisra csökkentve a járművek sebezhetőségét, valamint a javítási költségeket.
Feltétlen külön említést érdemelnek a nappali menetvilágítással és beépített kanyarfényekkel is felvértezett LED-es fényszórók, melyek nemcsak jellegzetes stílust kölcsönöznek a gépeknek, de éjszaka is páratlan látási viszonyokat teremtenek. Emellett az egyedi, szintén LED-es tetőlámpák is nagyban hozzájárulnak a teherautó stílusos karakteréhez. Természetesen csak a legfinomabb, legigényesebb anyagokat használták fel az új generációs kamionokban. Míg a fülke szerkezete nagy szilárdságú acélból készült, addig belül prémium, puha tapintású anyagok kényeztetik a vezetőt. A vezető- és az utasülés és a kormányoszlop páratlan beállítási tartománnyal bír, ezáltal személyautóhoz hasonló komfortot nyújtanak. A hálóhely hosszúsága minden változatnál 2220 mm, szélessége pedig a teljes hossz mentén 800 mm az XG és XG+ esetében. Extraként mechanikusan vagy akár teljesen elektromosan állítható DAF Relax Bed is választható: a fej, hát és lábak optimális megtartása érdekében. A teljesen új hátfali vezérlőpanel lehetővé teszi az összes funkció – világítás, klíma, hangrendszer, ablakok és tetőablak – ágyból történő, kényelmes vezérlését. A hálóhely alatt számos tárolóhely rejtőzik, beleértve az egy- vagy kétfiókos tárolót és az egy vagy két darab hűtőszekrényt, amelyekben 1,5 literes palackok függőlegesen elhelyezhetők. Az XG és XG+ típus esetében pedig opcionálisan stílusos hangulatvilágítás is elérhető.Visszatérve még egy kicsit az aerodinamikához, a DAF mindent megtett annak érdekében, hogy a légellenállás minimalizálása érdekében. Többek között az ívelt szélvédő, az ellipszis alakban kialakított sarokpanelek, az A oszlop áramvonalas borításai, a beépített légterelővel felszerelt alsó légterelő lemez, a spéci kialakítású kerékjárati terelők, valamint a tükrök helyett opcionálisan felszerelhető kamerák, mind-mind hozzájárulnak a kiváló adottságokhoz. Szintén fontosak és a motortér és a fülke alá szerelt légterelő elemek, például a töltőlevegő-hűtő és a hűtő köré felszerelt lezáróelemek.
A hatékonyság új szintre emelése miatt az XF, XG ls XG+ modellek új hajtásláncokat, vagyis új motor é váltótechnológiát, valamint megújult hátsó tengelyt kapott. A 10,8 literes PACCAR MX-11 és a 12,9 literes PACCAR MX-13 erőforrásokat új üzemanyag-befecskendezőkkel, új hengerfejjel és hengerblokkal – amelyek nagyobb hengernyomást tesznek lehetővé –, valamint újfajta kialakítású dugattyúkkal és hengerperselyekkel látták el, továbbá hatékonyabb turbófeltöltőket alkalmaztak a tervezők. Az emisszió-utókezelő rendszert is újratervezték. A DAF XF, XG és XG+ alapfelszereltségének része a TraXon automata sebességváltó, amely olyan új megoldásokat vonultat fel, mint az elindulási sebességfokozat automatikus kiválasztása, valamint a fejlett prediktív és az (opcionális) urge-to-move funkció. Mindezek, az alacsony önsúllyal és a továbbfejlesztett vezetőtámogató berendezésekkel karöltve 10 százalékos hatékonyság-javulást garantálnak.
Emellett az MX-11 és MX-13 aggregátok kiváló teljesítményűek, például a felső kategóriás 390kW/530 lóerős változat az alacsonyabb fokozatokban 2550 Nm, legfelső fokozatban pedig 2700 Nm nyomatékkal működik.
Az új sorozatok fejlesztésekor a hatékonysággal egyenértékű szempont volt a biztonság, melyet a kiváló közvetlen látótér alapoz meg. Ezen túl a váltósofőr oldalán járdára néző ablak is elérhető opcionálisan, szintén feláras extra a DAF digitális megjelenítő rendszer, mely a visszapillantó tükröket helyettesíti. A fűtött kamerák még szélsőséges időjárási körülmények között is tiszta kilátást biztosítanak, ráadásul szükség esetén elektronikusan behúzhatók.
Persze, az új generációs XF, XG és XG+ is rendelkezik a DAF saját, programozott fülkeelmozdulási rendszerével (ProCaDis) is, amely baleset esetén a fülke 400 mm-es irányított elmozdulását teszi lehetővé, ezzel elnyeli az ütközéskor keletkező energiát, valamint megelőzi a fülke leválását. De van fékrásegítő, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és vészfékező is. . A City Turn Assist rendszer pedig észleli a közlekedés többi résztvevőjét és a tárgyakat a váltósofőr-oldalon.
Ami a biztonságot illeti, a DAF mindig is a „kezek a kormányon, szemek az úton” elvet követte. Így az összes vezetéshez kapcsolódó funkció, valamint a digitális kijelző menüje, a TraXon automata sebességváltó és az audió- és telefonfunkciók is a kormánykeréken és a kormányoszlopon található bajuszkapcsolókkal vezérelhetők. A másodlagos vezetési funkciók fizikai kapcsolókkal vezérelhetők, amelyek a műszerfalon logikus módon vannak elhelyezve, és könnyen kezelhetők.
A DAF a teljesen új generációs XF, XG és XG+ típusú, 4x2 és 6x2 kerékképletű vontatók, valamint tehergépkocsi-alvázak sorozatgyártását 2021 utolsó negyedévében fogja megkezdeni, ezzel megnyitva a jövő kapuit.

Pin It