Renault LCV-nap - Szezám tárulj!

by Mészáros Gergely

Ezek a franciák! Meg kell, hogy mondjam, semmivel sem jobbak, mint az angolok! Csigát zabálnak, amihez képest a pudingfejűek teázási mániája igazán kellemes kulináris élménynek tűnik, még akkor is, ha ők meg tejjel isszák. És hát ugye tudjuk, hogy miért öntik magukra literszám a parfümöt... A gondolkodásuk pedig – ahogy a robogós pizzafutárból őrült taxissá előlépett Daniel fogalmaz – annyira „firnyákosan furmányos”, hogy mindig kitalálnak valami újat. Lásd a Renault Kangoo Van új oldalsó raktérnyílása.

Az „Open Sesame by Renault” a piacon elérhető legszélesebb oldalsó raktérnyílást biztosítja a maga 1466 milliméteres szélességével. A mérnökök ugyanis elhagyták a Kangoo „B-oszlopát”, így szűk parkolóhelyeken sokkal kényelmesebb és könnyebb a rakodás. Ráadásul az anyósülés ajtaja 90 fokig kitárható, a kihajtható válaszfalnak hála, pedig akár 3,05 méter hosszú rakodófelület is kialakítható a furgonban. Érdekes módon a jobb oldali ajtók bármilyen sorrendben nyithatók és csukhatók, ahogy az a Renault Kangoo, az Express Van és a Trafic magyarországi bemutatóján kiderült.
Ahogy az is, hogy a Kangoo a Renault egyik ikonikus típusa – családi autója és kis-haszonjárműve egyben: 1997-es bevezetése óta több mint 4.000.000 darab talált gazdára világszerte. Az új nemzedékkel a francia márka ismét forradalmasítani szeretné a Kangoo szegmensét, többek között azzal is, hogy két részre osztja a modellcsaládot. Míg az Express Van leginkább a praktikumról és a hatékonyságról szól, s azokat a fiatal vállalkozókat és kis flottaüzemeltetőket szólítja meg, akiknek a legjobb ár/érték arány a fontos, addig a Kangoo Van az olyan mesterembereket veszi célba, akik a legújabb technológiákkal és innovációkkal felszerelt szállító- és munkaeszközre vágynak. Ide sorolható többek között a fentebb már említett Open Sesame by Renault vagy a lezárható polcrendszer. De haladjunk sorjában, kezdjük az ismerkedést az Express Van-nel.

Habár a bemutatón nem hangzott el így szó szerint, az Express Van a Dacia Dokker pozíciójára pályázik. Kifejezetten jó paraméterekkel rendelkezik: a 4,39 méter hosszú jármű rakodóhossza – fix válaszfal esetén - 1,91 méter, az oldalsó tolóajtó nyílása 716 milliméter, a hátsó ajtó pedig 2/3-1/3 arányban osztott. Rácsozott, kihajtható válaszfallal, valamint az utasülés ledöntésével azonban akár 2,36 méteres raktér-hossz is kialakítható. Így a hasznos térfogat 3,3 és 3,7 m3 között változik, miközben motorváltozattól függően 650 vagy 780 kilogrammal terhelhető a Renault. A biztonságos rögzítés érdekében 6 darab forgatható rögzítőgyűrűt is „elrejtettek” a tervezők a raktérben, opcionálisan további négyet rendelhetnek a vásárlók. A belső megvilágításról egy 18 W teljesítményű lámpa gondoskodik, felárért viszont LED-es világítás is választható. Tulajdonképpen csak a vásárló fantáziája szab határt a lehetőségeknek: igény szerint gumiszőnyeg, oldalsó tolóajtóba integrált tárolórekeszek, csúszásgátlóval bevont padlóburkolat, valamint fa raktérburkolatok is elérhetők az Express Van-hez.
renaultexpressvan2021gyA letisztult, modern, funkcionális és masszív belső tér is rengeteg praktikus tárolót rejt, melyek összkapacitása eléri a 48 litert. A sofőr bedobhatja a cuccait a 7,4 literes kesztyűtartóba vagy a műszerfal felső részén lévő központi rekeszbe, az ajtózsebekbe befér a másfél literes palack, s még lehetne folytatni a sort... A kényelmes vezetőülés magassága állítható, akárcsak a biztonsági övé és a voláné. A 8 colos érintőképernyővel szerelt EASY LINK multimédiás rendszer hangfelismeréssel is vezérelhető, valamint kábeles csatlakozón keresztül Android Auto vagy Apple CarPlay rendszert is képes futtatni. A 2D/3D navigációs lehetőség megkönnyíti a tájékozódást, segíti a kereszteződések beazonosítását, illetve gyors reakcióidőt tesz lehetővé. Feltétlen említést érdemel még, hogy három USB és négy 12 voltos csatlakozót is rejt a kabin, utóbbiak közül egy a raktérben található. Emellett egy indukciós telefontöltő is van az Expresss Van bendőjében.
renaultexpressvan2021bA biztonsági felszereltség hozza a márkától elvárt magas szintet, többek között a belső visszapillantó tükör helyén egy 5 colos kijelző közvetíti a mögöttes forgalmat. Az utasoldali napellenzőbe épített „Vide View” holttér-csökkentő, nagylátószögű tükör a jobb oldali holtteret is mutatja, de van „rendes”, 30 és 140 km/h között aktív holttér-figyelő rendszer is. Egy másik említésre méltó funkció az Utánfutó stabilizátor (Trailer Stability Assist), mely az ESC-vel összeköttetésben csökkenti a pótkocsi kilengését. Az Extended Grip tapadássegítő rendszer laza talajon, alacsony sebességnél gátolja meg a megcsúszást, az Emelkedőn való elindulást segítő asszisztens pedig körülbelül két másodpercig álló helyzetben tartja a járművet a 3%-nál meredekebb emelkedőkön.
renaultexpressvan2021fAz új Express Van mozgatásáról négyhengeres erőforrások gondoskodnak, az 1,3 literes 100 lóerős benzineshez és a 75 vagy 95 lovas Blue dCi dízelekhez egyaránt hatsebességes manuális váltó kapcsolódik. A Renault-któl megszokott módon Eco üzemmód is a vezető rendelkezésére áll, mellyel 12 százalékos üzemanyag megtakarítás is elérhető. Fontos megjegyezni, hogy a motorok 30 000 kilométereként vagy kétévente igényelnek karbantartást. A Budapest környéki, közel 100 kilométeres tesztúton egy „éjféli szürke”, Pack Comfort felszereltségű 95 lóerős dízel kivitelt tettünk próbára, 280 kilogrammos terheléssel. A dCi aggregátnak meg sem kottyant az extra súly, városban, országúton és autópályán is vígan futott a francia rendszámos Express Van. Ráadásul csendesen, kihasználva a hatfokozatú váltóban rejlő lehetőségeket, alacsony fordulatszámon tartva nem sok vizet zavart a másfél literes erőmű. Akarom mondani, hogy nem sok zajt keltett. A raktér felöl sem jöttek kellemetlen hangok, sem a stabil futómű, sem a szél nem volt hangos. Az Eco módot ezúttal nem használtam, viszont a visszapillantó tükröt helyettesítő kamera kijelzője, valamint a holttér-csökkentő „tükör” tökéletesen működött. Igazából személyautós a kényelem, úgyhogy ideális munkaeszköz az Express Van.
renaultkangoo2021Most pedig következzen a kétféle hosszúságban elérhető Kangoo Van, mely nemcsak a legfrissebb műszaki vívmányokat, hanem több stílust, nagyobb kényelmet és akár elektromos meghajtást is kínál a tulajdonosainak. A legfontosabb újdonságát már bemutattuk, de maradt még elég, például a többcélú, variálható és 30 kilogrammal terhelhető belső polcrendszer. A 350 méteres látótávolságot garantáló full LED-es fényszóró és az automata távfény sem elhanyagolható tétel, de a kanyarkövető LED-es ködlámpák is komoly segítséget jelentenek a hivatásos gépjárművezetőknek, akik esetenként nagyon sok időt töltenek az utakon. Miattuk fontos, hogy a megerősített kárpitozású üléseknek már a deréktámasza, az új kormánykeréknek meg a mélysége is állítható. A 90 fokban nyíló ajtók miatt könnyű a be- és kiszállás is, az utasülések behajthatók a padlóba, s összesen 60 liternyi tárolóhely várja az apróságokat. A hagyományos kesztyűtartó helyére például 7 literes Renault Life fiók költözött. Vastagabbak az ablakok, megerősítették a műszerfal szigetelését, s áttervezték a szellőzőrendszer légcsatornáit is. Még az okostelefon is jól érzi magát a fedélzeten, mert egy tartó segítségével a volántól jobbra és balra is felszerelhető, továbbá egy 15 W-os indukciós töltővel is „tankolható”. Emellett három multimédiás egység rendelhető hozzá. A Kangoo Van-ből sem hiányozhatnak az USB- és 12V-os csatlakozók, az egyszerű bejutást pedig Automata Renault Kártya biztosítja.

A megújult Kangoo Van két karosszériahosszal – normál (L1) és hosszú (L2 – MAXI) – és kétfajta válaszfallal kapható. A MAXI változat tolóajtaja 864 milliméter széles, a raktér hossza pedig 3548 milliméter. A befogadóképessége 3,3 és 3,9 m3 (L1), illetve 4,2 és 4,9 m3 (L2) között változik. A legspeciálisabb átalakítások is szóba jöhetnek a Kangoo Van esetében, készülhet belőle hűtős vagy műhelyautós verzió.
renaultkangoo2021dA tizenkét, opcióban választható új vezetéstámogató rendszer segítségével a megújult Kangoo Van a korábbiakhoz képest is nagyobb biztonságot nyújt. Íme, felsorolásszerűen az asszisztensek: követési távolságra figyelmeztető rendszer, sebességszabályozó (tempomat) és sebességkorlátozó (lejtmenet-vezérlővel), adaptív tempomat, RENAULT PILOT Forgalmi és Autópálya Asszisztens, első, hátsó és oldalsó parkolóradarok, Renault Park Assist, első és hátsó tolatóradar vagy tolatókamera, kamerás belső visszapillantó tükör, sávelhagyás jelző (Lane Departure Warning), aktív holttér-figyelő, aktív vészfékező rendszer gyalogos- és kerékpáros érzékelővel, sebességkorlátozó táblákat felismerő rendszer, fáradtságérzékelő, utánfutó stabilizátor, Extended Grip tapadássegítő rendszer.
renaultkangoo2021dzsA Kangoo Van-t 130 lóerős benzinmotorral hajtottuk meg, ugyanazon az útvonalon és terheléssel, mint a dízel Express Van-t, hasonló fényezéssel és Pack Comfort felszereltséggel. Meglepő módon hangosabb volt az Expressnél, de erről nem a 1.3-as négyhengeres egység, hanem a hálós válaszfal tehetett, mely értelemszerűen több zajt engedett át a fix válaszfalnál. A nyomatékos és erős TCe orgánuma ugyanakkor visszafogott, amihez lágyabb hangolású futómű társult, így a keresztbordákon finoman hintázott a Kangoo Van.
renaultkangoo2021gVégezetül jöjjön a lényeg, az ár. Az Express Van nettó 3.799.000 forinttól hazavihető, a Kangoo Van nettó 6.490.000 forinttól megvásárolható. Ennyi fért bele a mai Renault haszonjármű bemutatónkba, a Traficra legközelebb visszatérünk. Viszlát!

Pin It