DAF teherautók - Virtuálisan is életre kelnek

by Mészáros Gergely

A DAF Trucks az iparágban elsőként egy lenyűgöző kiterjesztett valóság alkalmazás és egy ellenállhatatlanul magával ragadó online virtuális élmény segítségével digitálisan is életre kelti új generációs XF, XG és XG+ járműveit a számítógépek és a mobileszközök képernyőin. Mindkét alkalmazás a DAF új generációjának jelmondatát tükrözi: „Start the Future!”.

dafvirtualisbemutato01A Google Play és az Apple alkalmazás-áruházaiból letölthető interaktív kiterjesztett valóságot kínáló új generációs DAF alkalmazás segítségével az új generációs XF, XG és XG+ sorozatok minden egyes részlete csupán egyetlen ujjmozdulattal elérhető bármilyen mobileszköz képernyőjén. A mobiltelefon vagy táblagép kameráját felhasználva a szoftver bárhová el tudja helyezni a tehergépkocsit: az asztal tetejére, egy parkolóba, vagy akár a nappali szoba közepére is. Az alkalmazás felhasználója ezután kívül-belül minden szögből szemügyre veheti a tehergépkocsit, és úgy fedezheti fel az összes részletet és funkciót, hogy fel sem kell állnia a székéből.
dafvirtualisbemutato03

Az új generációs DAF alkalmazással együtt egy magával ragadó, interaktív online környezetet, a virtuális DAF-élményt is megjelentettünk, amely élethűen visszaadja a DAF élő eindhoveni bemutatótermének hangulatát. Ebben a virtuális tartományban kiállítások, bemutatók, videók és élő chat áll rendelkezésre, sőt még az új generációs XG és XG+ járművek virtuális vezetésére is be lehet jelentkezni. Az élményt a DAF múzeumban és a virtuális webáruházban tett látogatás teszi még színesebbé. Az év további részében újabb funkciókkal bővítjük az alkalmazásokat.

dafvirtualisbemutato02

A virtuális élmény szívében a „Használja már ma a jövő technológiáját!” című kiállítás látható, ahol a látogatók közelről megtekinthetik az új generációs XF, XG és XG+ sorozatokat, és személyesen is megismerkedhetnek a legjelentősebb funkciókkal, amelyek ilyen forradalmian újszerűvé teszik ezeket a tehergépkocsikat. Richard Zink marketing és értékesítési igazgató így nyilatkozott erről: „A virtuális DAF-élményt úgy terveztük, hogy minden eszközön, asztali számítógépen és mobileszközökön egyaránt működjön. Több, mint egy egyszerű videoprodukció – reszponzív, gyors, és a legmodernebb számítógépes játékkörnyezet érzetét nyújtja. Az új generációs DAF alkalmazás és a virtuális DAF-élmény az új generációs tehergépkocsik teljes körű digitális bevezetésének részét képezi, ugyanakkor a kommunikáció új generációjának megjelenését is bevezeti.”

Pin It