Scania Novemberben jönnek az új teherautók

by Mészáros Gergely

Hogy a vásárlók okosan dönthessenek, a Scania már most nyilvánosságra hozta, hogy 2021 novemberében mutatja be az Euro 6-os teherautóinak jelentősen megújított kínálatát.

scaniaujdonsagoknovemberA Scania rekordmértékű értékesítéseket könyvelt el az aktuális tehergépkocsi-családjával 2021 első negyedévében. „Azonban mi is a félvezetőhiánnyal küzdünk, akárcsak az iparágunk többi szereplője. Ez hosszú átfutási időket és némely esetben elhúzódó kiszállításokat eredményezett. Mindezeken felül a 2016 óta legnagyobb bemutatónkra készülünk. Ebben a helyzetben tisztességesebbnek gondoltuk, ha a potenciális ügyfeleinknek jobb döntési alapot biztosítunk a következő Scania teherautójuk és annak időzítése kapcsán” – mondta Alexander Vlaskamp rangidős alelnök, a Scania értékesítési és marketingvezetője.
scaniav8cA Scania nem osztja meg a pontos időtervet vagy a bemutató teljes tartalmát, azonban többek között azt ígéri, hogy „jelentősen” csökkenti az üzemanyag-fogyasztást a jelenlegi termékcsaládhoz képest, valamint a gépészetet is továbbfejlesztette. Mindezekre annak tükrében kell tekinteni, hogy vezető német szaklapok a Scania teherautóit a hatékonyságuk miatt öt egymást követő évben is a „Zöld Tehergépkocsi” címmel jutalmazták.
scaniar540Az ügyfelek, a Scania-kapcsolattartóikon keresztül jelezhetik érdeklődésüket, ha a frissített termékcsaládból rendelni kívánnak. E teherautók megszokott rendelési rendszere november előtt nem nyílik meg. Azon ügyfeleket szolgálják majd ki elsőként, akik előre jelezték szándékukat. „Értékesítőinket folyamatosan továbbképezzük az ősz folyamán, bebiztosítjuk, hogy minden eszköz és információ készen álljon az új 13 literes típuscsalád novemberi bemutatására” – nyilatkozta Vlaskamp. „Meggyőződésünk, hogy ügyfeleink értékelni fogják, hogy megkapják a döntés lehetőségét. Választhatnak egy remek járművet a mostani kínálatból, vagy voksolhatnak egy jelentősen megújított teherautóra, amelyek gyártása várhatóan 2022 második negyedévében kezdődik.”
scaniag500herrmann02Az új hajtáslánc bemutatásával a Scania bizonyítja elkötelezettségét, hogy vezesse a fenntartható szállítási rendszerek felé való átalakulást, a párizsi egyezménnyel összhangban. A Scania a nehéz-haszonjárművek gyártói közül elsőként állított fel egy olyan ütemtervet, amelynek céljait a Tudományos Alapú Célkitűzések kezdeményezés (Science Based Target initiative, SBTi) hagyta jóvá.

Pin It